Alternative Investments

Savills heeft een toegewijd team van experts op het gebied van beleggingen in alternatief vastgoed.

Met alternatief vastgoed worden de sectoren bedoeld buiten de traditionele sectoren (kantoren, winkels en industrieel). Alternatieven zijn studentenwoningen, jongerenhuisvesting, hotels, short-stay, seniorenwoningen, gezondheidszorg/klinieken, recreatie transformaties en gebouwen met gemengde bestemming.

Hoe kunnen wij u helpen

Alternatief vastgoed maakte in 2015 een kwart uit van de totale beleggingen in vastgoed, becijferde Savills. In 2007, het vorige piekjaar in vastgoed, bedroeg dat nog 15 procent. De vraag wordt aangewakkerd door een aantal demografische trends, zoals een ouder wordende bevolking, meer internationale studenten en meer toeristen. Het rendement van alternatief vastgoed is gemiddeld 6 procent, vergeleken met 4,6 procent voor traditioneel commercieel vastgoed. Heeft u interesse om in alternatief vastgoed te investeren, of wilt u uw vastgoed verkopen? Het Savills Alternative Investment team helpt u graag verder.

Onze expertise

Het Savills Alternative Investment team is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van alternatief vastgoed en heeft een uitgebreid track record. We zijn voorloper op het gebied van studentenhuisvesting en brengen geregeld onderzoek uit over de laatste ontwikkelingen op het gebied van alternatieve vastgoedbeleggingen.

Alternative Investment diensten

Als opdrachtgever profiteert u van onze jarenlange ervaring, onze contacten en ons wereldwijde netwerk. Wij zijn, naast traditioneel vastgoed, gespecialiseerd in:

Track record

De actieve rol van het Savills Alternative Investments team binnen de Nederlandse vastgoedmarkt heeft geresulteerd in een reeks van aan- en verkopen van zowel portefeuilles als individuele objecten. Hieronder ziet u een selectie uit de meest spraakmakende transacties en de betrokkenheid van Savills hierin.

Gerelateerde diensten

 

Contactpersonen

Bas Wilberts

Bas Wilberts

Head of Alternative
Investments

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2011

 

Algemene vragen