71% van de gebruikers van flexibele kantoorruimte gaat nooit de deur uit om te lunchen

12 september 2019

What Coworkers Want*, het meest recente Europese onderzoeksrapport van Workthere, laat zien dat 71% van de gebruikers van flexibele kantoorruimte nooit de deur uit gaat om te lunchen. Deze serviced office-aanbieder ontdekte dat van alle respondenten die op kantoor lunchen, 26% dat achter hun bureau doet, 25% in een aparte ontspanningsruimte en 20% in een intern café. Slechts 22% verlaat het kantoor tijdens de lunch.

 

Volgens Workthere kent het VK van alle 11 ondervraagde landen het grootste aantal werknemers dat achter hun bureau luncht (42%), gevolgd door Nederland met 32%. Zweden bevindt zich aan het andere uiteinde van het spectrum, met slechts 14%, op de voet gevolgd door Portugal en Spanje met respectievelijk 14% en 18%.

 

Ed Bouterse, Head of Workthere in Nederland: “Over het algemeen lunchen gebruikers van flexibele kantoorruimte bij voorkeur achter hun bureau, vooral in het VK en bij ons in Nederland, maar een andere interessante uitkomst is dat speciale ruimtes op kantoor, zoals ontspanningsruimtes en interne cafés, ook heel populair zijn. Het creëren van verschillende ruimtes in het gebouw, waar gebruikers allerlei activiteiten kunnen ontplooien, waaronder dus ook lunchen, is een belangrijk aspect van serviced en flexibele kantoren. De mogelijkheid om te netwerken of op kantoor een lunchmeeting te organiseren is voor bedrijven een belangrijke reden om voor dit type kantoorruimte te kiezen.”

 

Wat ook kan meespelen in de beslissing om tijdens de lunch op kantoor te blijven, is het feit dat de werknemers daar vaak gratis kunnen eten, waardoor ze eigenlijk geen reden hebben om de deur uit te gaan voor de lunch. Volgens het onderzoek van Workthere noemde 61% gratis eten en snacks als belangrijke voorziening, maar slechts 40% is tevreden over de huidige mogelijkheden. 

 
 

General Enquiries

Savills Amsterdam

 

Key Contacts

Charlotte Harmsen

Charlotte Harmsen

Marketing & Business Development Manager
Operations

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2055