Hines koopt logistiek park van ABC Westland

06 mei 2019

ABC Westland heeft 11 logistieke complexen en 2 kantoren verkocht aan de internationale vastgoedinvesteerder Hines. De transactie omvat circa 32 hectare grond. De gebouwen hebben een gezamenlijk verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 117.000 m². Met de aangrenzende percelen biedt het park mogelijkheden tot verdere toekomstige uitbreiding.

 

De gebouwen zijn strategisch gelegen in Westland, het grootste groenteteeltgebied van Europa en slechts op 10 kilometer afstand van de haven van Rotterdam; het belangrijkste Europese import- en exportcentrum voor de ‘fresh & food’ sector. Na de eerdere acquisitie van Fresh Park Venlo door Hines in oktober 2018, is deze transactie de op één na grootste logistieke single asset deal in de Nederlandse geschiedenis.

 

ABC Westland is een van de belangrijkste logistieke parken in de ‘fresh & food’ sector in Nederland. In 2016 is het park uitgeroepen tot meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. De daken van de logistieke bedrijfspanden zijn voorzien van in totaal 18.285 zonnepanelen, waarmee het circa 30% van het huidige energieverbruik op het park levert.

 

Koper Hines werd bij deze transactie begeleid door Savills (commercieel), Simmons & Simmons (juridisch), EY (fiscaal), Arcadis (technisch) en CR (schuldfinanciering). Verkoper ABC Westland werd geadviseerd door Buren (juridisch), EY (financieel en fiscaal) Hamburg Commercial Bank (commercieel).

 
 

General Enquiries

Savills Amsterdam

 

Key Contacts

Tycho de Haan

Tycho de Haan

Associate
Investments

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2042

 

Niek Poppelaars

Niek Poppelaars

Associate Director
Agency

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2086