Prologis realiseert distributiecentrum voor Hema op Het Klooster in Nieuwegein

21 februari 2019

Prologis gaat voor Hema een pand van 34.000 m² realiseren op een kavel van 57.000 m² op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein

Sander Breugelmans, vp country manager Prologis Benelux, en wethouder Ellie Eggengoor tekenden de koopovereenkomst. De aanbieder van industrieel vastgoed realiseert op een perceel van ruim 57.000 m² een bedrijfspand waarvan de oplevering verwacht wordt medio maart 2020.


Het pand moet het Breeam-keurmerk ‘zeer goed’ voor de duurzaamheidsprestatie krijgen.


Hema heeft de ambitie om te groeien en daarvoor is een nieuw distributiecentrum nodig. ‘De nieuwe locatie aan ‘t Klooster in Nieuwegein ligt dichtbij ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties’, aldus Bas van der Kwaak, Manager Vastgoed Hema.


Voor de bouw heeft Prologis een kavel van 5,7 ha aangekocht van de gemeente Nieuwegein. De bouw start in het eerste kwaltaal van 2019 en de oplevering zal medio maart 2020 zijn. Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken tekende de overeenkomst: ‘We zijn verheugd dat we wederom bedrijvigheid kunnen toevoegen op Het Klooster. Alle grote kavels zijn inmiddels verkocht. Het bevestigt de voorname rol die Nieuwegein inmiddels speelt als logistieke hotspot in Nederland.’


Prologis bezit al verschillende gebouwen op Prologis Park Nieuwegein. ‘Deze nieuwe ontwikkeling vergroot onze portefeuille in de regio Utrecht, die heel belangrijk is voor nationale distributie en e-commerce, naar zo’n 137.000 m²’, aldus Sander Breugelmans, country manager Prologis Benelux.

Niek Poppelaars, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills: "De ontwikkeling van Prologis leent zich vanwege de ligging uitstekend voor de uitbreidingsplannen van HEMA. Vorig jaar adviseerden wij Prologis reeds bij de huurverlenging met HEMA voor het distributiecentrum in Utrecht, en wij zijn verheugd dat we wederom hebben kunnen bijdragen aan de succesvolle samenwerking tussen deze partijen.”


In deze transactie heeft 3Stone Real Estate opgetreden als adviseur van Hema. Prologis werd bij de overeenkomst geadviseerd door Savills.

 
 

General Enquiries

Savills Amsterdam

 

Key Contacts

Niek Poppelaars

Niek Poppelaars

Associate Director
Agency

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2086

 

Susan Hatzmann

Susan Hatzmann

Communication Coordinator
Marketing

Savills Amsterdam

+31 (0)20 301 2066