De beste Flat White van Europa drink je in Amsterdam

06 februari 2019

Amsterdam staat op de 4e plaats van de wereldranglijst, volgens de Savills 'Flat White Index', en is daarmee de beste plek van Europa om een ‘Flat White’ te drinken. Buenos Aires is de Flat White hoofdstad van de wereld, gevolgd door Melbourne en Toronto.

In Buenos Aires drink je een Flat White tegen de beste prijs/kwaliteitverhouding. In Shenzhen (China) betaal je het meest; daar moeten cafeïneliefhebbers maar liefst US  $ 4,70  neertellen voor hun favoriete drankje. Deze hoge prijs komt met name doordat koffie moeilijk te krijgen is. In Amsterdam betalen we omgerekend US $ 2,55 voor de hippe versie van een koffie verkeerd, ruim een dollar meer dan in Buenos Aires maar in combinatie met de kwaliteit toch goed voor een 4e plaats op de ranglijst.

Erik Beekman, Head of Tenant Representation bij Savills in Nederland, licht toe: “Het klinkt misschien een beetje gek, maar de kwaliteit en prijs van een goede koffie kan gebruikt worden als een graadmeter van het bredere lifestyle-aanbod van een stad. Het lifestyle-aanbod kan een grote rol spelen in het aantrekken van ’s werelds top tech-talent. Wanneer je als tech-bedrijf kantoorruimte zoekt en talent probeert aan te trekken, neem dit soort factoren dan zeker mee in je overweging. Ze kunnen ervoor zorgen dat deze doelgroep, door de toenemende arbeidsmobiliteit, net de ene locatie boven de andere verkiest.”

Internationale vastgoedadviseur Savills heeft de kwaliteit van koffietenten en de kosten van een Flat White koffie van 30 steden gerankt als onderdeel van het Tech Cities 2019 onderzoek, aangezien een goede koffiebar-cultuur een mooie maatstaf is voor een omgeving die aantrekkelijk is voor tech-talent en startups.

 
 

General Enquiries

Savills Amsterdam

 

Key Contacts

Erik Beekman

Erik Beekman

Associate Director
Agency

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2040

 

Charlotte Harmsen

Charlotte Harmsen

Marketing & Business Development Manager
Operations

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2055