Koninklijke ZON verkoopt Fresh Park Venlo aan Hines

05 oktober 2018

Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland (ZON) heeft op basis van een eeuwigdurende erfpachtsituatie haar eigendom in bedrijventerrein Fresh Park Venlo verkocht aan de Amerikaanse investeerder Hines. De transactie omvat ca. 110 ha grond, waaronder 25 ha ontwikkelpotentieel, 23 logistieke bedrijfspanden, diverse parkeerterreinen en een beheerorganisatie van 9 personen. De gebouwen hebben een gezamenlijk bruto vloeroppervlakte van circa 300.000 m2 waarin ruim 70 huurders zijn gehuisvest. De verkoop van Fresh Park Venlo is de grootste logistieke ‘single asset deal’ in de Nederlandse geschiedenis.

 

De dispositie aan de professionele vastgoedpartner Hines stelt ZON in staat zich beter te focussen op haar ‘core business’, zijnde dienstverlening aan ‘fresh & food’ ondernemingen.

Fresh Park Venlo, bekend vanwege de aanwezige fruit- en groenteveiling, is met een omvang van 135 ha een van de grootste ‘food hubs’ in Europa. Op het park zijn ongeveer 40 bedrijfspanden (400.000 m²) gesitueerd, die plaats bieden aan ruim 100 (inter)nationale ondernemingen in de ‘fresh & food’ sector. Het park is gunstig gelegen te midden van het grote telersgebied Greenport Venlo en bevindt zich op een logistiek strategisch knooppunt van zowel weg-, rail- en waterwegen. Vanaf het bedrijventerrein vertrekken dagelijks zo’n 3.000 vrachtwagens, met name richting het Duitse Ruhrgebied.

 

ZON werd bij deze transactie commercieel begeleid door JLL, waarbij Taylor Wessing en KPMG Meijburg juridisch en fiscaal voor ondersteuning zorgden. Hines werd geadviseerd door Savills (commercieel), Simmons & Simmons (juridisch), EY (fiscaal), Arcadis (technisch) en CR (debt advisory).

 
 

General Enquiries

Savills Amsterdam

 

Key Contacts

Clive Pritchard

Clive Pritchard

Head of Country | Managing Director
Investments

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2031

 

Susan Hatzmann

Susan Hatzmann

Communication Coordinator
Marketing

Savills Amsterdam

+31 (0)20 301 2066