Real I.S. verkoopt 'Noortse Bosch' kantoorgebouw in Amsterdam aan Hines

22 december 2017

Real I.S. A.G. heeft het prime kantoorgebouw ‘Noortse Bosch’ in Amsterdam verkocht aan het Pan European Core Fund (HECF) van Hines - de eerste aankoop van Hines in Nederland sinds de opening van een kantoor in Amsterdam eerder dit jaar. De verkoop omvat circa 18.000 m² kantoorruimte verdeeld over 5 verdiepingen, met retail- en parkeerfaciliteiten op de begane grond.

Stadscentrum

Het Noortse Bosch kantoorgebouw, gelegen aan de Vijzelgracht 50, is een van de grootste kantoorgebouwen in het centrum van Amsterdam. Gelegen op een toplocatie in het stadscentrum en tegenover de nieuwe Noord-Zuid metrolijn die in juli 2018 wordt geopend, geniet het gebouw uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.

Huurders

Het gebouw wordt verhuurd aan de AFM, de Nederlandse toezichthouder op financiële dienstverlening, die ongeveer 12.500 vierkante meter kantoorruimte in gebruik heeft. Booking.com, een van de grootste online websites voor het boeken van reizen, huurt circa 5.000 vierkante meter. Beide huurders hebben zich gecommitteerd aan langlopende huurcontracten.

 

“De langlopende huurcontracten met beide hoofdhuurders weerspiegelt de hoge mate van huurderstevredenheid. Dergelijke grote en flexibel in te delen vloeren zijn zeldzaam in het stadscentrum van Amsterdam, zeker in combinatie met uitstekende parkeerratio en bereikbaarheid met zowel auto als OV.” Zegt Melanie Grüneke, Head of Country bij Real I.S. AG Netherlands.

Refererend aan het huidige beleggingsklimaat licht Reinier Wegman, Head of Sales bij Savills Nederland, toe: "De Nederlandse beleggingsmarkt heeft wederom een zeer sterk jaar doorgemaakt, en ook de Amsterdamse kantorenmarkt stevent af op een recordjaar. Momenteel staat het beleggingsvolume op € 3 miljard, ten opzichte van € 1,66 miljard in geheel 2016, een stijging van 80,8%. Savills verwacht dat met de verkoop van Noortse Bosch en overige deals de totale stijging richting de 90% zou kunnen gaan voor het einde van het jaar.”

Lars Huber, CEO van Hines Europe: "Dit jaar zijn we onze diversificatiestrategie in Europa blijven uitrollen, zowel op het vlak van beleggingscategorieën waarin we beleggen, als ook de markten waarin we actief zijn. We zijn de mogelijkheden in Nederland al enige tijd aan het verkennen en ik ben blij dat onze eerste acquisitie zo significant is en zo snel na de opening van ons lokale kantoor heeft plaatsgevonden."

Andy Smith, Managing Director bij Hines Europe en Head of Country van Nederland, voegt toe: "Deze aankoop illustreert onze ambitie om een ​​sterke positie te verwerven op de Nederlandse markt, waar de beleggers- en gebruikersvraag blijft groeien. Het centrum van Amsterdam, UNESCO-werelderfgoed, is een prime kantoorlocatie: een veerkrachtige markt met sterke fundamentals. Het object zelf is uniek omdat het een van de weinige grote, functie-specifiek gebouwde moderne kantoorgebouwen in het stadscentrum is, met uitstekende vervoersverbindingen. Deze factoren maken het object tot een zeer aantrekkelijke investering. We zijn ervan overtuigd dat we in de loop van 2018 onze Nederlandse portefeuille zullen uitbreiden binnen verschillende beleggingscategorieën."

Stakeholders 

Savills en Loyens & Loeff adviseerden Real I.S. tijdens het verkoopproces.

Hines werd geadviseerd door Arcadis, Baker McKenzie, Dentons Boekel, DRS en PWC

 
 

General Enquiries

Savills Amsterdam

 

Key Contacts

Reinier Wegman

Reinier Wegman

Director, Head of Sales
Investments

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2089

 

Charlotte Harmsen

Charlotte Harmsen

Marketing & Business Development Manager
Operations

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2055