Raiffeisen verkoopt kantorencomplex 'De Admiraal'

12 februari 2018

Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft mbH heeft het kantorencomplex De Admiraal in Nieuwegein verkocht. Koper en financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De Admiraal is gebouwd tussen 2002 en 2006 en omvat een totaal volume van circa 46.203 m² kantoorruimte, verdeeld over 7 torens met elk met een aparte ingang, en 885 parkeerplaatsen gelegen in de parkeergarage onder een deel van het complex en op straatniveau.

Matthias Marhold, Managing Director bij Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft mbH, zegt: "De verkoop van kantorencomplex De Admiraal past in onze strategie om onze focus op core-investeringen te versterken. Vanwege de huidige marktomstandigheden in Nederland was dit het juiste moment voor ons om dit value-add complex te verkopen."

Reinier Wegman, Head of Sales van Savills Nederland: "De Admiraal is een van de grotere kantoorgebouwen in de agglomeratie Utrecht, een gebied dat onder beleggers en gebruikers steeds populairder wordt. Deze transactie toont duidelijk aan dat grote kantoorcomplexen op strategische en goede zichtlocaties de aandacht van beleggers blijven trekken. De opzet en lay-out van de gebouwen in combinatie met de langjarige huurovereenkomsten met Ordina en Ballast Nedam resulteren in een value-add investering”.

Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft mbH werd geadviseerd door Savills en Lexence tijdens de verkoop.

 
 

General Enquiries

Savills Amsterdam

 

Key Contacts

Reinier Wegman

Reinier Wegman

Director, Head of Sales
Investments

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2089

 

Charlotte Harmsen

Charlotte Harmsen

Marketing & Business Development Manager
Operations

Savills Amsterdam

+31 (0) 20 301 2055